Testimonial: Tom Sanders en Marieke de Vries • The Unit Heerenveen
  • Email: info@theunitsc.nl
  • Tel: 06-24203247
  • Adres: Pompmakker 12G - 8447GJ - Heerenveen
Tom_marieke2_unit

Tom Sanders en Marieke de Vries

Leeftijd:

Beiden 33 jaar

Hoe lang train je al bij de unit?

Sinds September 2014.

"Elke keer weer ontzettend veel zin om te gaan sporten"

Waarom hebben jullie voor The Unit gekozen? Marieke: Om onze ooit zo sportieve vezels weer positief te activeren zijn we lid geworden van the Unit. Vroeger waren we beiden erg sportief. Tom tenniste vroeger dagelijks en ik deed fanatiek aan shorttracken. Ik ben hiermee gestopt door rug/heupklachten en heb vanaf dat moment mijn focus op mijn studie en later op mijn werk gelegd. Sporten bleef een onderdeel van mijn leven maar een stuk minder consequent. Bovendien kwamen de rugklachten steeds weer terug. Ik heb mijn lijf zien veranderen (minder spieren en meer vet)  en dat heeft mij erg verdriet gedaan. Tom: Datzelfde geldt voor mij. Elk jaar kwam er ongemerkt een aantal kilo bij. Samen besloten we vorige zomer dat we meer (en vooral anders en consequenter) moesten sporten. We namen contact op met The Unit en we waren direct enthousiast!  Wat een warm welkom (dank daarvoor!). Marieke: De energie waarmee de trainingen worden gegeven dragen er mede bij dat je elke keer weer ontzettend veel zin hebt om te gaan sporten bij The Unit. Tom en Marieke: Sinds september sporten we met veel plezier twee keer per week bij The Unit en veelal samen maar om niet nog meer als een duo gezien te worden laten we onze matching outfits maar in de kast hangen 😉

Jullie hebben meegedaan aan de Transformation Challenge en beiden geweldige resultaten geboekt. Kunnen jullie omschrijven wat jullie ervaringen zijn geweest?
Marieke: Toen rond de jaarwisseling het aanbod voor de challenge bij the Unit voorbij kwam vond ik eigenlijk dat ik mee moest doen. Maar ik zag het niet zitten. Waarom niet? Stress, reistijd, drukte, moe….ik zat vast in mijn werk regime. Des te trotser was ik op Tom: hij gaf zich zelf op en had er reuze zin in. Zijn enthousiasme beïnvloede mij en ik gaf mezelf ook op. Wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan! De startmetingen waren ontzettend confronterend. Ik had voor het laatst mijn vetpercentage gemeten toen ik afgetraind was. Mijn lijf is de afgelopen jaren zonder dat ik dit door had meer dan verdubbeld qua vet. Ik heb zelfs nog naar Mariska geappt of de meting wel klopte! De waarheid is soms hard 😉

Tom: De voornaamste reden waarom ik aan deze uitdaging ben begonnen is omdat ik klaar was met het niet fit zijn en het werd tijd dat ik hier wat aan ging doen. Ik zei al tijden nu ga ik beginnen met meer sporten en gezonder leven. Maar ik had de discipline niet om hier mee te starten. Ik heb de “Challenge” gebruikt als een start om mijn levensstijl om te gooien.

Marieke Qua leefstijl hebben we tijdens de challenge ontzettend veel bereikt! Ik eet veel gezonder! Zo eet ik bijna geen brood meer (en ik mis het niet), eet ik veel puurder en veel meer groenten en krijg ik veel minder suikers binnen. Ik drink veel meer water en veel minder koffie. Daarnaast ga ik veel vroeger op bed en pak veel meer mijn rust en heb ik in de weken na de challenge gestaag aan het aantal trainingen weer opgebouwd. Heerlijk! Ik heb mijn nieuwe leefgewoonten na de challenge tot nu toe zonder moeite voort gezet!  Je weet pas dat je afgelopen periode moe was als de energie weer door je lijf heen gaat. Wat heb ik dit gemist. Als ik hierover na denk kan ik er emotioneel van worden…

Tom: Ik was al een aantal maanden bezig met trainen bij de Unit en ik dacht dat ik wel redelijk gezond at. Maar deze challenge heeft mij doen inzien dat ik hierin nog grote stappen kon maken. Ik ben mij er met name bewust van geworden dat ik veel koolhydraten nuttigde en met name te weinig groentes. Ik heb nu een manier gevonden om deze gezondere eetgewoonten in te passen in mijn dagelijkse leven.

Tijdens de challenge heb ik gemerkt dat er door kleine dingen aan te passen in je levensstijl grote verschillen te maken zijn in zowel eet en drinkgewoonten als de manier waarop je sport. Na de challenge ben ik hier vol mee doorgegaan. Marieke en ik hebben een manier gevonden die we vol kunnen houden en waar we ons goed bij voelen. Het is met name een mentale verandering en niet zozeer een fysieke verandering. Als het in je hoofd goed zit volgen de fysieke resultaten vanzelf.

Tom & Marieke: al zijn de fysieke resultaten ook goed zichtbaar. Tijdens de challenge heeft Tom 6 kilo vet en Marieke 7 kilo vet verloren. Dus iedereen die nog twijfelt en eigenlijk ook wel iets wil veranderen: vooral aan zo’n challenge mee doen !

[index]
[index]