Testimonial: Selina Bendien • The Unit Heerenveen
  • Email: info@theunitsc.nl
  • Tel: 06-24203247
  • Adres: Pompmakker 12G - 8447GJ - Heerenveen
selina lid

Selina Bendien

Leeftijd:

28 jaar

Hoe lang train je al bij de unit?

Ik train nu sinds augustus 2014 met heel veel plezier bij The Unit

"De kennis van trainen en voeding die ze hebben is geweldig"

Naam: Selina Bendien

Leeftijd: 28 jaar

Hoe lang train je al bij The Unit? Ik train nu sinds augustus 2014 met heel veel plezier bij The Unit

Waarom heb je voor The Unit gekozen?
Voorheen trainde ik bij een sportschool in Heerenveen. Voor mijn idee deed ik daar maar wat. Omdat mijn kennis van oefeningen nihil was deed ik dan ook voornamelijk cardio. Mijn motivatie was ver te zoeken en ik was dan ook meer sponsor dan actief deelneemster. Mijn vriend die zelf bodybuilder is had mij al meerdere malen geprobeerd over te halen om naar The Unit te gaan. Door mijn onzekerheid luisterde ik niet en bleef ik maar wat aan kloten in de sportschool tot ik het zat was. Ik heb Anne Bart via facebook benaderd met de vraag naar de mogelijkheden. Als snel kreeg ik een enthousiast bericht terug wat mijn nieuwsgierigheid had getriggerd. Trainen in een groep met iemand die je motiveert en zegt wat je moet doen had ik nodig. En bij The Unit kon ik dat krijgen.

Met welk doel train je bij The Unit?
Ik ben bij The Unit gaan trainen omdat ik zelfverzekerder, fitter, strakker en slanker wilde worden. Ik was dan ook bezig met afvallen en dacht niet na over aankomen in gewicht. Ik had zelf al veel gedaan met cardio en eiwitten waardoor ik van 73 kilo naar 67 ging. Qua gewicht tevreden maar mijn spiermassa nam af. Dat was niet fijn omdat ik ook strakker wilde worden. Bij The Unit kon ik trainen op kracht en dus spiermassa, met als gevolg dat er kilo’s bij kwamen, maar dit gaf ook weerstand omdat ik niet wilde aankomen. Mariska gaf mij al snel inzicht in hoe het werk in ons lijf. Ik kon dan al snel het stukje afvallen los laten en meer genieten van mijn trainingen. Ik had iemand nodig die mijn motiveerde en die mijn vertelde wat ik moest doen. Die mij triggerde en motiveerde om door het stof te gaan. Dit heb ik zeker gevonden bij The Unit. De kennis van trainen en voeding die Mariska en Anne Bart hebben is geweldig. Samen zijn zij een super team. Ik ben dan ook heel blij dat ik de stap heb genomen om bij The Unit te gaan trainen.

Ik ben nu inmiddels 20 weken zwanger en train nog steeds bij The Unit. Mijn doel is nu fit zwanger zijn. Wanneer ik me fit genoeg voel train ik nog steeds 3 x per week, wanneer ik minder fit ben 1 of 2 x per week. Ik merk dat doordat ik al fit was voor mijn zwangerschap, ik de trainingen nog kan volhouden. Wel op mijn eigen niveau. Dat is ook het mooie aan The Unit een ieder traint op z’n eigen niveau. Mariska en Anne Bart noemen de oefeningen en hebben voor mij een alternatief. Als de training niet lukt ga ik fietsen.

Wat heb je tot nu toe gedaan en bereikt?
Wij vrouwen hebben allemaal een ideaal plaatje in ons hoofd. Die van mij is atletisch gespierd. Ik train 3 x in de week bij The Unit. Ik deed veel metabolic (conditie), maar ook upper en lower body krachttraining. Ik was sterker in mijn benen dan armen. Toen ik meer ging trainen op mijn bovenlichaam merkte ik dat ik al snel sterker en fitter werd in mijn bovenlichaam. Dit door nieuwe persoonlijke records met gewicht. Ook heb  ik samen met Mariska vet metingen gedaan. Ik ben van 19.82% naar 16.73% vet gegaan in 4 maanden tijd.

Na kennis te hebben gemaakt met het trainen binnen The Unit  wat mij heel goed beviel met ik met Mariska in gesprek gegaan over wat ik er nog meer uit kon halen in privé. Want als ik een doel wilde bereiken moest ik een levensstijl aanleren. Ik heb samen met Mariska een stappenplan opgesteld met voeding. Ze zeggen dat je bent wat je eet. Ik  heb mogen ervaren dat dit klopt. Ik voelde me fitter door mijn maaltijd en kon nog sneller naar mijn doel toe werken. Nu ik zwanger ben is het lastiger om me aan de recepten te houden, maar ook nu haal ik daar voordeel uit. In dit gesprek moest ik mezelf blootgeven. Ik heb mijn levensverhaal met Mariska moeten delen omdat ik onzeker was. Het was voor haar belangrijk om te weten waar dit vandaan kwam en hoe dit zich uitte om zo een juist stappenplan te kunnen maken. Het was voor mij geen probleem om mijn verleden op tafel te leggen in het gesprek. Mariska stelt je zo op je gemak en laat je zijn wie je bent. Met voeding en supplementen voelde ik mij al snel rustiger in mijn hoofd. Genoot ik meer van dingen en voelde ik mij zelfverzekerder.

Na mijn zwangerschap gaan Mariska en ik het weer oppakken. Ik heb er nu al zin in!

 

 

[index]
[index]