Testimonial: Miranda Wuring • The Unit Heerenveen
  • Email: info@theunitsc.nl
  • Tel: 06-24203247
  • Adres: Pompmakker 12G - 8447GJ - Heerenveen
gewichten

Miranda Wuring

Leeftijd:

24

Hoe lang train je al bij de unit?

Sinds april 2013.

"Een combinatie van kracht als aanvulling op mijn training"

Waarom heb je voor The Unit gekozen?
Van Marianne en Anneke hoorde ik al steeds verhalen over dat ze aan het sporten waren, en dat ze na elke training met veel voldoening thuis kwamen. Ik werd wel nieuwsgierig, dus toen heb ik een mailtje gestuurd naar Anne Bart , met de vraag of de trainingen ook goed waren om naast het synchroon zwemmen te doen. Ik train 2 keer in de week in het zwembad, maar miste een stukje kracht.

 Synchroonzwemmen is niet een beetje baantjes zwemmen, nee het is meer dan dat. Synchroonzwemmen lijkt misschien makkelijk omdat we altijd lachen als we zwemmen, maar ondertussen is het hard werken. Er kan een solo,duet of groepsnummer worden gezwommen. Op muziek moet alles tegelijk gaan. Een groepsnummer met maximaal 8 personen duurt ongeveer 4 minuten. Als we op muziek zwemmen doen we figuren. Hierbij maken we geen gebruik van de bodem. We gebruiken onze armen om onze benen boven water te houden en als we boven water zijn moeten we eggbeaten: dit is een soort van watertrappelen. Vaak als we boven water zijn moeten we ook nog met onze armen boven water bewegingen maken.
Kracht en conditie zijn dus absoluut noodzakelijk om goed te kunnen synchroonzwemmen en 4 minuten goed te kunnen volbrengen. Dit is dan ook de reden dat ik train bij The Unit: een goede combinatie van kracht als aanvulling op mijn sportspecifieke training.

Met welk doel train je bij The Unit?
Mijn doel is om meer kracht en conditie te krijgen om zo beter in het water te kunnen presteren.

Wat heb je tot nu toe gedaan en bereikt?
Ik ging vaak op maandag voor de full body en op vrijdag de metabolic training. Mede door de trainingen bij The Unit maak ik tijdens de wedstrijden van synchroonzwemmen kleine persoonlijke records! Ik merk dat ik mijn spieren meer onder controle heb. Ik kom hoger uit het water en mijn conditie is ook zeker verbetert sinds april! Helaas kan ik nu nog maar 1 keer in de week bij the unit komen, omdat ik ben begonnen met trainen voor het EK masters zwemmen in Londen
2016. In Londen ga ik een duet zwemmen. Ik heb gelukkig nog even om wat conditie en kracht op te bouwen, en dat zal ik ook met alle plezier doen bij The Unit!

[index]
[index]