Testimonial: Lienke Veldhuis • The Unit Heerenveen
  • Email: info@theunitsc.nl
  • Tel: 06-24203247
  • Adres: Pompmakker 12G - 8447GJ - Heerenveen
Lienke profiel

Lienke Veldhuis

Leeftijd:

20 jaar

Hoe lang train je al bij de unit?

Ik train sinds begin november 2014 bij The Unit.

"Het is super bij ‘The Unit’, daar ben je op de juiste plek."

Waarom heb je voor The Unit gekozen?
In mei 2013 kreeg ik de ziekte van Pfeiffer mijn herstel ging heel langzaam. Na anderhalf jaar kon ik nog geen hele schooldag/werkdag volhouden. Ik probeerde te sporten uit eigen iniatief en gezond te eten. Helaas lukte me dit zelf niet, ik was bang om te sporten omdat ik mijn lichaam niet vertrouwde. Ik was bang dat mijn lichaam weer oververmoeid raakte en zo weer van onder af aan moest beginnen. Ik had hierin begeleiding nodig. Ik wilde gewoon functioneren op het niveau wat ik voorheen ook deed. Ik was eigenlijk op zoek naar een personal trainer. Mijn broer Ruurd sportte ook bij The Unit. Hij kende Anne Bart persoonlijk. Hij was hierover erg positief, vooral over de begeleiding en kennis. Op deze manier tipte Ruurd mij om hier te informeren en eens een proefles mee te draaien.

Met welk doel train je bij The Unit? Door deze ziekte van pfeiffer heb ik een jaar op bed en bank gelegen, die op dat moment mijn beste vriendjes waren. Ik kon amper traplopen, ook het lopen ging moeizaam. Ik was fysiek zwak en mentaal aangeslagen. Hierdoor moest ik mijn favoriete sport korfbal opgeven, dit heb ik vanaf mijn 5e tot mijn 18e gedaan. Na een jaar mijn studie weer wat hebben opgepakt, besloot ik korfbal niet zomaar op te geven. Ik heb toen wat trainingen proberen mee te doen, maar dit viel mij heel erg tegen. Ik was zo slap als een dweil en merkte dat ik er nog lang nog niet was. Stage en schooldagen gingen nog erg moeizaam. De energie die ik op dat moment had, was nog lang niet op mijn eigen niveau. In deze tijd heb ik korfbal geprobeerd van me af te zetten en in de toekomst te kijken wat voor sport er mij weer komt aanwaaien. Eerst wilde ik fysiek en mentaal weer sterk worden. En weer zelfvertrouwen in mijn eigen lichaam terug krijgen. Mijn broer is veel met sport en gezondheid bezig. Met hem ging ik hierover in gesprek en Ruurd bracht mij bij Anne Bart en Mariska. Mijn doel was om fysiek weer op mijn eigen niveau te komen en weer zelf vertrouwen krijgen in mijn eigen lichaam. Door fysiek en mentaal weer sterk te zijn, heb ik hierdoor mijn energie weer aardig op mijn niveau gekregen.

Wat heb je tot nu toe gedaan en bereikt?
Wat mijn grootste doel natuurlijk was dat ik fysiek en mentaal weer lekker in mijn vel wilde zitten. Gewoon weer op de volle 100% presteren in mijn dagelijks leven, door bijvoorbeeld gewoon een hele dag vol te houden. Mijn eerste proefles ging goed, ik kreeg een speciale training van Mariska. Hierin werd ik per oefening begeleid. Ik heb mij meteen na de proefles aangemeld. In overeenstemming met Mariska kwamen we op 2x trainen in de week. De eerste lessen waren pittig. Ik merkte dat ik fysiek heel erg zwak was en van ver moest komen. Hierin heeft Mariska mij goed begeleid. Ook vond ik het confronterend om mij zelf zo zwak te zien trainen. Dat komt omdat ik altijd erg gemotiveerd ben en het uiterste uit mezelf wil halen. Hierover heb ik het met Mariska gehad en dat ik het de tijd moest gunnen. Het is natuurlijk een hele aanslag voor het lichaam om na 1,5 jaar het sporten weer op te pakken. Eerst heb ik alleen getraind op kracht. Dit deed ik 2x in de week. Toen ik een half jaar op kracht getraind had, heb ik besloten om 1x in de week krachttraining te doen en 1x in de week conditietraining. De conditietrainingen zijn pittig, hier moest ik lang op wachten tot mijn lichaam dit aankon. Ook mentaal ben ik gegroeid en heb ik mijn zelfvertrouwen in mijn lichaam weer teruggekregen. Ik moest van ver komen, maar ben trots op waar ik nu sta. Vooral de laatste 2 maanden gaat het goed, hierin zien Anne Bart, Mariska en ik een stijgende lijn. Op het niveau waar ik nu zit, durf ik mezelf ook meer uit te dagen en elke training het uiterste uit mezelf te halen. Het mooiste is natuurlijk dat ik weer een hele dag kan volhouden en mijn dagelijks leven weer op de volle 100% kan functioneren wat ik voorheen ook deed. Anne Bart en Mariska voor de goede begeleiding en motivatie! Super! Een andere omgeving, andere mensen en goede trainingen hebben mij in 9 maanden erg veel opgeleverd. Het is super bij ‘The Unit’, daar ben je op de juiste plek. Ik kijk uit naar elke training. De positieve instelling van Anne Bart en Mariska geeft mij altijd veel trainingsplezier met daarbij goede resultaten. Ik kan het iedereen aanraden!!!

 

[index]
[index]