Testimonial: Jan Harm Nutterts • The Unit Heerenveen
  • Email: info@theunitsc.nl
  • Tel: 06-24203247
  • Adres: Pompmakker 12G - 8447GJ - Heerenveen
JH profielfoto

Jan Harm Nutterts

Leeftijd:

31 jaar

Hoe lang train je al bij de unit?

Ik train bij The Unit sinds juli 2013.

Waar maak je het meest gebruik van binnen the Unit?

"Ik ben ontzettend blij dat ik de keuze voor The Unit heb gemaakt."

Waarom heb je voor The Unit gekozen? Ik heb voor The Unit gekozen omdat ik vanaf mijn 15e jaar trainde bij reguliere sportscholen. Ik ben op mijn 15e gaan trainen bij Unifit in Gorredijk. Na ongeveer twee jaar ben ik overgestapt naar Balans. Omdat mijn neef stopte met trainen in Gorredijk had ik besloten om dichtbij te gaan trainen en kwam ik bij Balans uit. Ik heb daar heel wat jaren met diverse trainings maatjes getraind. Ongeveer een jaar en vijf geleden was ik het helemaal zat. Elke keer op de fiets naar die sleur, meer praten dan iets doen. Ik was totaal niet meer gemotiveerd.  Toen ben ik door Gerben Bosma meegevraagd een keer mee te komen trainen bij The Unit. Na een training wist ik dat ik hier moest zijn om mezelf te veranderen. Ik was in januari 2013 gestart met afvallen en zo doorgaan met trainen bij Balans zou me niet verder helpen. Ik ben ontzettend blij dat ik de keuze voor The Unit heb gemaakt. Een andere omgeving, andere mensen en goede trainingen hebben mij in een jaar en vier maanden erg veel opgeleverd. Ik kijk uit naar elke training, ik zie het als een soort uitje. De positieve instelling van Anne Bart en Mariska geeft mij altijd veel trainingsplezier met daarbij goede resultaten.

Met welk doel train je bij The Unit? Ik train bij de Unit om vet te verliezen en spiermassa op te bouwen. Uiteindelijk om er steeds beter uit te zien en al mijn spieren sterker te maken.

Wat heb je tot nu toe gedaan en bereikt?
In januari 2013 ben ik gestart met afvallen. Toen ik begon met het afvallen woog ik 105 kg. Toen ik in juli 2013 Bij The Unit  kwam woog ik 88 kilo, toen ben ik gelijk een sportvasten traject bij Anne Bart in gegaan. Na 10 dagen woog ik nog 81.1 kg. Daarna heb ik diverse consulten bij Mariska gedaan om mijn eetpatroon te veranderen. Mariska heeft mij goed opweg geholpen om anders te gaan eten / leven. In mijn dagelijks leven eet ik bijna geen brood en aardappelen meer. Als ik dit eet is dit in het weekend of in de vakanties. Voor de rest salades, eieren, vers gebakken vlees en veel groente. Ik probeer niet teveel koffie te drinken maar meer groene thee en water. Dit alles helpt me tot op de dag van vandaag nog steeds goed. Het was erg omschakelen om m’n voedingspatroon te veranderen maar door goed door te zetten en m’n doel goed voor ogen te houden lukt het me nog steeds. Ik kan mijn gewicht aardig op peil houden. Door regelmatig een meting te doen weet ik goed waar ik sta en betekent gewichtstoename meestal spiergroei.

Ik probeer elke training zo hard mogelijk te werken en alles eruit te halen wat erin zin. De trainingen die ik doe zijn: Op maandag upper body, woensdag full body, vrijdag lower body en zaterdag hurricane (kracht / conditie training. Op Dinsdag ben ik aan het hardlopen met Sieb Bosma (ook Unit) en op donderdag speel ik zaalvoetbal. Na de trainingen bij The Unit neem ik vaak een shake voor spierherstel. Ik hoop de komende tijd nog meer te bereiken en steeds fitter te worden samen met alle andere Uniters Ik wens iedereen veel trainingsplezier toe, wat je doel ook maar is. Bij deze wil ik Anne Bart en Mariska bedanken voor alle ondersteuning die zij mij hebben geboden op trainings- en voedings- gebied om te zorgen dat ik nu fysiek sta waar ik sta.

[index]
[index]