Testimonial: Frea Douma • The Unit Heerenveen
  • Email: info@theunitsc.nl
  • Tel: 06-24203247
  • Adres: Pompmakker 12G - 8447GJ - Heerenveen
Frea-en-Daphne

Frea Douma

Leeftijd:

Onbekend

Hoe lang train je al bij de unit?

Sinds September 2014

"Ik raad zeker aan om de kans te grijpen!"

Vanaf mijn 26e ben ik de medische molen in gegaan op gynaecologisch vlak, heel veel hormonen gespoten………maar met als resultaat een geweldige zoon! De zwangerschap van Jesper, was een wonder bleek later. De jaren daarna velen bezoekjes aan het ziekenhuis gebracht, ik had iedere dag last van buikpijn. Ze ontdekten dat ik last had van endometriose en hebben van alles geprobeerd om dit te stoppen en de pijn te verlichten. Voor mijn gevoel zou het opgelost zijn, als mijn baarmoeder en eierstokken verwijderd zouden worden. Besefte mij erg goed dat dit een radicale oplossing zou zijn met de nodige gevolgen. Heb vast gehouden aan mijn gevoel en na uitgebreide gesprekken met de arts ben ik 3 jaar geleden geopereerd. Tot op de dag van vandaag heb ik nog geen seconde spijt gehad! Ik heb geen pijn meer en was meteen na de operatie een heel ander mens. Dan merk je wat pijn met je doet, fysiek en vooral ook mentaal. De andere kant van de medaille is dat ik hormonaal niet de 40 jarige vrouw ben die ik zou moeten zijn, maar heb er ontzettend veel voor terug gekregen.

Om mijn lichaam optimaal te onderhouden ben ik vanaf september 2014 gaan sporten bij de Unit en mee gaan doen met de challenge. Mijn lichaam en geest een flinke boost geven was mijn doelstelling. Ben ontzettend blij dat ik de kans heb gegrepen om mee te doen aan de challenge. Op fysiek vlak ben ik sterker geworden en zie mijn lichaam veranderen. Mentaal heeft het me ontzettend veel inzichten gegeven. Mijn zelfkritiek was erg sterk aanwezig. Kritisch zijn op jezelf is niets mis mee, maar overdreven zelfkritiek is niet okay. Het geeft je een rotgevoel, maakt je bang en verlegen, en je presteert minder dan je zou kunnen. Volg vooral je gevoel, je gevoel laat je nooit in de steek. Kijk diep in je hart!

Iedereen die met zichzelf aan de slag wil gaan, klaar is voor een nieuwe/bewustere levensstijl en niet voor een gaat te vangen is… raad ik zeker aan om de kans te grijpen!! Je krijgt inzicht in jezelf, fysiek en mentaal. Inzicht is de beste manier om vooruit te komen (letterlijk en figuurlijk).

Voor mijn gevoel heb ik gewonnen, nee dat zeg ik verkeerd…….heb ik veel overwonnen! Ik heb aan mezelf en aan jullie toe durven geven dat ik de eerste weken van de challenge niet 100% kon knallen, het schuldgevoel hierover los kunnen laten. Dat was mijn eerste overwinning…..de “challenge” loslaten, maar wel doorgaan met de ingeslagen weg. Winnen……….nee…….maar de grootste overwinning heb ik behaald, mezelf herpakt en ik durf nu voorzichtig te zeggen dat ik trots ben op mezelf wat ik de afgelopen 8 weken heb bereikt (- 6,3 kg en een verlaging van haar vetpercentage van 6%!) . Ik heb dit kunnen bereiken met behulp van jullie, ontzettend bedankt!!!!

 

 

[index]
[index]