Testimonial: Ferry Achtien • The Unit Heerenveen
  • Email: info@theunitsc.nl
  • Tel: 06-24203247
  • Adres: Pompmakker 12G - 8447GJ - Heerenveen
ferry_unit

Ferry Achtien

Leeftijd:

36 jaar

Hoe lang train je al bij de unit?

Sinds halverwege december, 2014

"Elke week merk ik dat ik op een bepaald vlak progressie boek"

Halverwege december 2014, tijdens de winterstop van het voetbalseizoen, wilde ik wat meer gaan doen. Wanneer ik uit mijn werk kwam en gegeten had zat ik vaak maar wat tv te kijken en ging daarna op bed en daar voelde ik me niet prettig bij. Na twee proeflesjes badminton sprak ik een paar mensen bij mijn voetbalclub Heerenveense Boys die erg enthousiast waren over The Unit en mij aanraadden om daar te gaan trainen. In eerste instantie was het mijn bedoeling om tot maart/april bij The Unit te blijven, maar ondertussen train ik er nog steeds en dat zal ook nog wel een tijdje zo blijven.

Mijn doel bij The Unit is na verloop van tijd aardig gewijzigd. Het begon als tijdverdrijf, maar op een gegeven moment kwam ik er achter dat ik sterker werd en dat mijn conditie met sprongen vooruit ging. In het begin was ik voornamelijk bezig om de juiste technieken van de specifieke oefeningen aan te leren, maar daarna heb ik voor mij de ideale mix gevonden om sterk en fit te blijven/worden. Elke week doe ik naast het voetballen een uurtje metabolic conditioning en een uurtje krachttraining en vergeleken met een jaar geleden ben ik echt topfit. Voorheen kon ik nog wel eens tegen een wedstrijd opkijken wanneer ik wist dat de tegenstanders allemaal fitte twintigers zouden zijn, maar nu ben ik daar absoluut niet meer bang voor. Achteraf bekeken had ik hier 20 jaar geleden mee moeten beginnen ;-).

Een goed voorbeeld van mijn progressie: afgelopen mei heb ik een obstacle run gelopen van 12 kilometer en afgelopen oktober één van 19 kilometer waarbij de laatste me echt véél makkelijker afging.

Elke week merk ik dat ik op een bepaald vlak progressie boek qua kracht of conditie en dat komt mede door de opzet van The Unit. Voor mij werkt het heel goed om met een kleine groep onder goede begeleiding te trainen, ik ga trouw naar elke les en nooit met tegenzin. Het is een soort teamsport in een gym.

 

[index]
[index]