Testimonial: Femke Valk • The Unit Heerenveen
  • Email: info@theunitsc.nl
  • Tel: 06-24203247
  • Adres: Pompmakker 12G - 8447GJ - Heerenveen
Femke2_unit

Femke Valk

Leeftijd:

22

Hoe lang train je al bij de unit?

Sinds November 2013

"Ik ben blij dat ik een sportschool heb gevonden zoals deze"

Waarom heb je voor The Unit gekozen?
Toen ik in Heerenveen op mezelf ging wonen merkte ik gelijk dat mijn lichaam moe was en niet helemaal fit. Dit kwam omdat ik ook niet goed met mijn eten bezig was en veel aan was gekomen in die periode. Vroeger als klein meisje (niet dat ik nu groot ben) had ik last van overgewicht en werd hier ook veel mee gepest.

Ik ben samen met Lianne naar een sportschool gegaan in Heerenveen. We waren in het begin wel fanatiek. Maar kregen eigenlijk geen begeleiding en zaten op het laatst alleen nog maar te kletsen op de toestellen en zo was een uurtje snel voorbij!

Ik hoorde veel verhalen over The Unit. En ze waren allemaal zo enthousiast! Ik werd wel erg nieuwsgierig en heb toen toch de stap genomen om een keer een proefles te gaan volgen. Het was allemaal wel spannend en wist niet wat ik moest verwachten. Ik wist niet wat ik moest verwachten omdat ik nog nooit zo’n sportschool had gezien. De eerste reactie was ook, huh? Geen apparaten in een sportschool? De proefles die ik volgende was een WOD. Ja wat is een WOD? Geen idee, dus proberen maar. En ik moet zeggen dat vond ik al een super leuke training, je bent met meer mensen die je graag willen helpen en aanmoedigen om door te zetten echt geweldig.

Met welk doel train je bij The Unit?
Ik train als doel bij The Unit om af te vallen. Mijn spiermassa te verhogen en mijn vetpercentage te verlagen. Mij fitter te gaan voelen door onder andere het sporten en de voeding te verbeteren.

Wat heb je tot nu toe gedaan en bereikt?
Ik ben ontzettend blij dat ik een sportschool heb gevonden zoals The Unit. Want ik ben namelijk al meer dan 10 kilo afgevallen YEAH! En dat was zonder Anne Bart en Mariska niet gelukt. Ik sport nu 4 keer in de week en vind het ontzettend leuk. Omdat ik zo vaak train, wou ik ook een keer iets anders doen. Toevallig begon Mariska weer met gewichtheffen en hier heb ik niet over na moeten denken want deze keuze stond al even bovenaan op mijn lijstje. Ik vind het ontzettend leuk en train nu 2 keer in de week voor het gewichtheffen om de techniek onder de knie te krijgen. De andere 2 keer train ik gewoon upper en lower body. Ik merk door het gewichtheffen dat mijn kracht meer word en zie dat ik vooruit ga. Het geeft mij gewoon een kick dat het elke keer weer verbeterd.

Ook heb ik meegedaan aan de Summerproof workshop. Hier ben ik ook 5 kilo afgevallen. Leuke workshop en erg leerzaam.

In deze workshop zat ook een detox week. Drie dagen alleen maar sapjes drinken. Het kwam me dag 2 al de neus uit maar het was wel vol te houden. Dit was echt om je lichaam te ontgiften en je ook uiteindelijk weer fitter te maken. Dit is ook gelukt! Ik ben nog in dubio met mijn volgende doel omdat er veel dingen zijn die ik nu erg leuk begin te vinden. Maar ga eerst nog steeds voor nog minder vetpercentage en meer spiermassa. Lets go!

[index]
[index]