Testimonial: Dennis Kamperveen • The Unit Heerenveen
  • Email: info@theunitsc.nl
  • Tel: 06-24203247
  • Adres: Pompmakker 12G - 8447GJ - Heerenveen
dennis lid

Dennis Kamperveen

Leeftijd:

29 jaar

Hoe lang train je al bij de unit?

Sinds juni 2014

"Als je het echt wil, kan je het!"

Waarom heb je voor The Unit gekozen? Ik merkte dat ik in een standaard sportschool niet verder kwam, ik liep er altijd rond zonder plan en zonder doel. Ik wilde dan bijvoorbeeld bankdrukken, maar als deze bezet was sloeg ik hem wel over. Jan Harm Nutterts heeft mij toen een keer uitgenodigd voor een proefles en ik was meteen verkocht. Ik had na 1 les al meer en betere begeleiding gehad dan na een jaar in mijn vorige sportschool.

Met welk doel train je bij The Unit? Ik wil graag strakker in mijn vel zitten en breder worden.

Wat heb je tot nu toe gedaan en bereikt? Ik merkte meteen al toen ik bij The Unit begon met trainen dat ik er anders uit begon te zien. Er kwamen spieren door, die ik nog niet eerder bij mezelf had gezien. Meteen resultaat, daar hou ik van! De eerste weken wel chronisch spierpijn, direct het gevoel dat je echt wat gedaan hebt.

Begin november ben ik samen met Jan Harm een traject ingegaan met Anne Bart als begeleider. Het doel was om in 12 weken van 13% vet naar 6% te gaan. Mijn eerste gedachte was meteen: “Yeah Right! alsof ik dat kan. 6% is het vetpercentage van atleten..” Anne Bart vroeg me om hem te vertrouwen en dat deed ik dan ook. Hij maakte een voedingsschema wat bij mij paste, het enige wat ik hoefde te doen was mezelf eraan te houden. Ik trainde daarvoor 3x in de week en dit hoefde niet te veranderen. Na de 0-meting stond ik op 86 kg en een vetpercentage van 13%. Here we go!

In het begin was het even zoeken naar een nieuwe dagelijkse routine, ’s avonds alvast bakjes eten klaarmaken om mee te nemen naar het werk en ’s morgens eerder opstaan om mijn nieuwe ontbijt klaar te maken (Roerei met groenten).

Al snel zat de routine erin en kwam na 2 weken de eerste meting.. 84 kg en 11,6% vet. Het begin was er, maar 6% leek nog erg ver weg.

En daar was dan de maand december.. De maand van mijn grootste verslaving: pepernoten (!) en heerlijk eten. Om mijn doel te bereiken is discipline één van de belangrijkste punten, ik heb daarom ook geen 1 pepernoot gehad. Pff lastig, maar je krijgt er een ontzettend trots gevoel van als je je er tegen kan verzetten!!Vlak voor kerst zijn we nog iets meer gaan ‘cutten’ zodat er met kerst ‘gewoon’ gegeten kon worden. Alles smaakt een keer zo lekker als je 6 weken veel van hetzelfde hebt gegeten. Stand op dat moment was 77 kg en 8% vet. Ging als een trein!!

De laatste loodjes waren, zoals het spreekwoord al zegt, ook daadwerkelijk het zwaarst. Doel in zicht en de zak pepernoten die ik had bewaard begon me al te roepen! Nog even strak aan het schema houden.. nog even die laatste loodjes.. Met nog 2 weken te gaan hadden we de één na laatste meting.. Spannend! Resultaat: 76 kg en een vetpercentage van… 5,5% BAM!! Doel behaald!! Dat gaf echt een goed gevoel en ik stond vooral versteld van mezelf dat ik zoveel discipline had.

Het leuke is ook dat als je hieraan begint, eerst iedereen je raar aankijkt als je aankomt zetten met je bakjes en je gezonde eten. Zodra ze zien dat het werkt en wat het oplevert is iedereen opeens erg enthousiast en willen sommigen het zelf ook gaan bereiken. Ik hoop dan ook dat ik met mijn verhaal jullie heb kunnen motiveren en inspireren. Als je het echt wil, kan je het!!

Dennis k voor en na

                           Inspiration, Motivation, Dedication!

[index]
[index]