Testimonial: Dennis Bos • The Unit Heerenveen
  • Email: info@theunitsc.nl
  • Tel: 06-24203247
  • Adres: Pompmakker 12G - 8447GJ - Heerenveen
zwemmen dennis 2

Dennis Bos

Leeftijd:

22 jaar

Hoe lang train je al bij de unit?

Vanaf September 2013 maak ik indirect al gebruik van The Unit.

"Graag wil ik The Unit bedanken voor de inzet en positieve energie"

Vanaf September 2013 maak ik indirect al gebruik van The Unit. Anne Bart maakte trainings- schema’s voor mij die ik dan bij een andere sportschool uitvoerde. Sinds augustus dit jaar heb ik de keuze gemaakt om ook te gaan trainen bij The Unit.

Waarom heb je voor The Unit gekozen?
Ik ben voor het eerst met The Unit in aanraking gekomen door Bas(trainer op de donderdagavond) die toen nog mijn klasgenoot op het CIOS was. We hadden samen met mijn klasgenoten een trainingssessie van Bas in The Unit, waarna ik meteen verkocht was omdat het concept me heel erg aanspreekt. Zelf werk ik ook in een sportschool maar dat is allemaal heel erg toegewezen op de krachttoestellen en de cardio toestellen(wat vaak overigens snel verveelt). En dat vind ik bij The Unit niet het geval. Trainen met Kettlebells en Barbell stangen spreekt me erg aan.
Maar de belangrijkste reden dat ik bij The Unit train is omdat ik het gevoel had dat ik veel meer uit mijn krachttraining kon halen voor mijn sport wedstrijdzwemmen. Vanaf september eerst alleen op trainingsschema’s van Anne Bart omdat ik zelf op een sportschool werk en daar gratis kan trainen. Maar ja als je opgegeven moment merkt dat je bij je eigen sportschool niet verder kan qua oefeningen en gewichten, dan is de keuze snel gemaakt om bij The Unit te gaan trainen.

Ook de gezelligheid in de groep spreekt me erg aan het maakt niet uit of je groot/klein dik/dun jong/oud paars of geel bent. Je wordt gewoon geaccepteerd zoals je bent.

Met welk doel train je bij The Unit
Mijn doel bij The unit is om sterker en explosiever te worden voor het zwemmen en richting de zomer weer droog te trainen.

Wat heb je tot nu toe gedaan en bereikt?
In 2009 was ik 4e van Nederland van mijn leeftijd met zwemmen. Door privéomstandigheden/ overtraind te zijn geweest en puberaal gedrag J heb ik 4 jaar stil gestaan en weinig vooruitgang geboekt. Vanaf 2013 wou ik er echt weer voor gaan en daarbij ook meer uit mijn krachttraining halen en uit mijn voeding.
In september 2013 kreeg ik trainingsschema’s van Anne Bart en die voerde ik bij mijn eigen sportschool uit. Ik merkte dat ik in een seizoen (september 2013 – Juni 2014) sterker werd en vooruitgang boekte. Ik stond in september 2013 op de 80e  plaats in de Nederlandse rankingslijst. In juni 2014 stond ik 25e op de Nederlandse rankingslijst. In dat seizoen verbrak ik PR na PR.
Augustus 2014 heb ik de keuze gemaakt om ook te gaan trainen bij The Unit. Ik train 3x per week bij The unit en daarnaast 16 uur zwemmen. En ook dit seizoen zwem ik weer PR’s en word ik sterker en explosiever. Ik hoop daarnaast binnenkort Fries kampioen te worden. Mijn trainingsschema’s  zijn voornamelijk gericht op kracht en explosiviteit. Dit omdat ik vooral een 50 meter en 100 meter zwemmer ben.

In september 2013 ben naar Mariska gegaan om meer structuur te krijgen in mijn voeding. Ook wou ik graag mijn vet% wat naar beneden hebben. Ik begon in september met  een vet% van 9.6 en eindigde in december met een vet percentage van 5.9%. wat behoorlijk laag was voor in de winter J

Daarom heb ik de keuze gemaakt om richting de zomer van 2015 weer bezig te gaan met mijn vet%.
Graag wil ik Anne Bart, Mariska en Bas bedanken voor de inzet en positieve energie

[index]
[index]