Testimonial: Arie Kramp • The Unit Heerenveen
  • Email: info@theunitsc.nl
  • Tel: 06-24203247
  • Adres: Pompmakker 12G - 8447GJ - Heerenveen
Arie profielfoto

Arie Kramp

Leeftijd:

36, en een beetje

Hoe lang train je al bij de unit?

Ik was het eerste lid, is mij verteld, dus vanaf februari 2013

"De proefles gaf me zo'n kick dat ik me meteen heb aangemeld"

Waarom heb je voor The Unit gekozen?
Eigenlijk heel toevallig. Via de huurbaas kwam ik contact met Mariska en Anne Bart, of ik even contact met ze wilden opnemen voor de brandbeveiliging. Toen ik dat op orde ging maken heb ik een heel enthousiast gesprek gehad met Mariska. Uiteindelijk vroeg ze me of ik een proefles op de maandagochtend wilde volgen, en daar was ik wel voor te porren.De proefles gaf me zo’n kick dat ik me, meteen heb aangemeld.

Met welk doel train je bij The Unit, en hoe gaat dat tot nu toe?
In eerste instantie was mijn doel vetverlies, krachtopbouw en dit ter compensatie van het niet kunnen hardrennen door mijn lopers knie. Na een aantal maanden sporten bij The Unit heb ik een Sportvastenkuur gedaan welke mij eindelijk onder de, voor mij, magische grens bracht van 70kg, zelfs 66,3 kg en een vetpercentage van onder de 9%! Doel vetverlies was dus bereikt.Met Anne Bart heb ik het vaak over de wens gehad weer te kunnen hardlopen. Dit lukte niet vanwege de knie en was voor mij erg frustrerend. Hij heeft me toen behandeld met Mylogenics en mij kennis laten maken met de foamroller en sindsdien kan ik weer hardlopen!  

In februari 2014 ben ik begonnen met gewichtheffen als mooie aanvulling op de krachttraining, die ik ook nog steeds erg leuk vind. Dit is wel een heel stuk technischer J maar na veel oefenen begin ik het inmiddels aardig onder de knie te krijgen. Mijn doel uiteindelijk was een pijnloze Clean en Jerk. Al voor de workshop gewichtheffen,  had ik een hele beperkte grip door pijn in mijn linker pols. Hierdoor deed ik bijvoorbeeld een maximale front squat van een kilo of 30 maar moest daar een handschoen met polsverstevigers bij dragen. Door een paar simpele oefeningen aangedragen door Mariska en Anne Bart, welke slechts 3 minuten in beslag namen, kon ik ineens pijnloos van 30 naar 55kg zonder handschoen;een hele vreemde gewaarwording maar ook enorm motiverend nu door te gaan! Mijn doel is nu uiteindelijk door te gaan met gewichtheffen en steeds fitter worden, maar voornamelijk lekker in mijn vel te zitten.

[index]
[index]