Kippensoep; recept van de week • The Unit Heerenveen
  • Email: info@theunitsc.nl
  • Tel: 06-24203247
  • Adres: Pompmakker 12G - 8447GJ - Heerenveen

Kippensoep; recept van de week

Kippensoep

Mijn oma is toch wel mijn soepkoningin. Ik kan me nog heel goed de grote grijze pan herinneren met elke week een andere soep. Vooral de tomaten- en kippensoep zijn me bijgebleven en dit weekend was het dan eindelijk het moment aangebroken voor eigengemaakte kippensoep.

Soep is een ideale maaltijd want:
– je kan in 1x een grote hoeveelheid maken en invriezen
– het geeft je een heerlijk warm gevoel (niet onaardig in deze tijd van het jaar)
– een kom soep vult goed, zit bomvol voedingsstoffen en bevat relatief weinig calorieën. Ideaal dus als je ook nog wat gewicht wilt verliezen

Deze soep heb ik als volgt gemaakt:
Ingredienten:

  • 1 stuk soepkip van zo’n 650 gram
  • 1 grote winterpeen in grove stukken
  • 1 prei in grove stukken
  • 1 venkel in grove stukken
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 3 cm gember, geraspt
  • 2 uien, in grove stukken
  • foelie
  • 5 blaadjes laurier
  • Keltisch zeezout
  • Gemalen peper
  • 2 eetlepels appelazijn
  • Beetje boter

Braad de kip aan tot het bruin is en doe het in de pan. Braad alle groentes (in gedeeltes) aan in een aparte pan en doe daarna bij de kip. Voeg de kruiden toe en zet het geheel onder water en voeg de azijn toe. Breng dan aan de kook en zet daarna het vuur zo zacht dat het alleen nog maar “blubt”  (dus niet borrelt!!)

Laat dit zo gerust 3-4 uren staan. Haal dan de kip er uit en pluis het vlees van het bot. Doe het terug in de pan en laat de soep afkoelen (wanneer je het de volgende dag gaat eten, aan te raden want dan nog lekkerder). Laat de soep nog eens een uur trekken voordat je het gaat eten.
Eet smakelijk!!

Wij hebben sinds deze week een slowcooker. Dat is helemaal ideaal!! Je doet dan alles hetzelfde, maar hoeft het mengsel niet eerst aan de kook te brengen en dan te laten “blub-en”. Je zet het gewoon 4 uren lang op de lage stand, haalt dan de kip van het bot en laat het daarna nog een uur op de lage stand garen.

[index]
[index]