Recepten

Green hapiness

Boerenkool, daar worden wij zo happy van 🙂 De stamppot is bij onze kinderen veruit favoriet, maar boerenkool is ook heerlijk in je smoothie! Bijvoorbeeld in deze mix:

Lees verder


Smoothie met rode biet en hennepzaad

Wist jij al dat rode biet een hele goede detoxer is? Bieten bevatten veel antioxidanten, vezels, ijzer, foliumzuur en pectine. Pectine is een vezel die de toxinen – die zijn verwijderd in de lever – wegspoelt in plaats van absorbeert.

Bieten kan je op veel verschillende manieren gebruiken: gekookt koud in een salade, of warm bij de avondmaaltijd. Ook rauw is de biet heerlijk. Bijvoorbeeld in een juice of smoothie.

Lees verder

Alles flex -iburger?

Flexitarier – degene die een of meerdere dagen in de week geen vlees eet.

Of zou het ook zo kunnen dat je 50/50 op een andere manier doet? Wij denken van wel. Bijvoorbeeld met deze heerlijke flexiburger van www.schotsehooglanders.nl.

Met deze burger heb je wél de positieve voedingsstoffen uit dierlijke producten én minder je toch ook vlees. Deze burger is namelijk voor de helft gemaakt van grasgevoerd rundvlees en voor de helft van plantaardige ingrediënten ZONDER kunstmatige toevoegingen of smaakversterkers.

Lees verder

Sport smoothie

Ook al lekker getraind vandaag? Dan is het nu tijd om je herstel te gaan bevorderen met deze heerlijke post-workout smoothie vol anti-oxidanten.
Overigens is deze ook heerlijk als je niet hebt getraind 😉

Lees verder


Bonenschotel

Bonen zijn een rijke bron aan eiwitten en vezels. En heel makkelijk om op verschillende manieren te gebruiken. Bijvoorbeeld in een makkelijk 1-pansgerecht. Deze is met rundergehakt, maar kan je ook heel goed vegetarisch maken door er nog een andere bonensoort aan toe te voegen (bv. kidneybonen en het gehakt uiteraard weg te laten).

Lees verder

Runderpate – een rijke bron van belangrijke vitamines

Orgaanvlees, eerlijk is eerlijk, ik gruwelde er van. De geur, de structuur, brrrr mij niet gezien (op een lekkere pate na overigens). Tot ik onlangs een verdiepingsblok orthomoleculaire geneeskunde volgde en daarbij de lever toch ELKE keer weer als een van de belangrijkste voedingsbronnen naar voren kwam van vitamine A, D en B-vitamines. Tijd om hier eens een lekker recept van de te gaan maken dus. En dat werd deze runderpate van grasgevoerd rundergehakt en -lever.

Lees verder