Zelfgemaakte granola met schapenyoghurt • The Unit Heerenveen
  • Email: info@theunitsc.nl
  • Tel: 06-24203247
  • Adres: Pompmakker 12G - 8447GJ - Heerenveen

Zelfgemaakte granola met schapenyoghurt

Ok, eerlijk is eerlijk…mijn eerste gedachte bij die mooie foto’s van zelfgemaakte granola was altijd: “Pfff, wat lijkt me dat toch een gedoe”.
Een recept met een hele waslijst aan ingrediënten schrikt me altijd een soort van af, maar mijn nieuwsgierigheid nam toch de overhand et voilà…wat een feest!!

Ingrediënten (voor een volle bakplaat, waarbij de verhoudingen natuurlijk zijn aan te passen naar smaak. Hou je van kokos? Doe je er wat meer bij. Ik ben zelf erg gek op kruiden dus daar ben ik wat royaler mee geweest):
200 gram gemengde ongebrande noten
4 eetlepels kokossnippers
3 eetlepels kokosvet
4 eetlepels havervlokken
5 eetlepels gemengde pittenmix (met pompoen en zonnebloempitten)
Een stuk verse gember van zo’n 3 cm, geraspt
2 theelepels kardemom
5 theelepels kaneel

Verwarm de oven voor op 130/140 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier en verdeel alle ingrediënten er overheen. Verdeel het kokosvet in wat kleinere porties en hussel lekker door elkaar.
Zet dan het blik in de oven tot het knapperig is. Ik heb het nu 15 minuten op 130 graden gehad, en daarna nog 5 minuutjes onder de grill.

Lekker met schapen- of geitenyoghurt!

[index]
[index]