Zeewierpasta met zalm en groente • The Unit Heerenveen
  • Email: info@theunitsc.nl
  • Tel: 06-24203247
  • Adres: Pompmakker 12G - 8447GJ - Heerenveen

Zeewierpasta met zalm en groente

Zeewierpasta, de komende periode zal ik er e.e.a. mee gaan experimenteren. Want: het is supergezond, weer eens heel anders van smaak en multifunctioneel inzetbaar.

Zeewier is eigenlijk geen plant maar een alg. Het bestaat al 500 miljoen jaar en er zijn zo’n 10.000 soorten waarvan de meesten er maar 1 kennen: dat zwarte vel van de sushi, ofwel nori. En dat terwijl vroeger zeewier al op het menu stond.

 

 

 

 

Ok, en waarom dan zo ineens die aandacht voor zeewier?
Heb je even ;-)?

1: Ik zie veel cliënten (met name dames) met symptomen van een trage schildklier. Jodium is essentieel voor een goede schildklierwerking en guess what: zeewier zit daar bomvol mee!
2: Het is een groente. Mensen eten over het algemeen veel te weinig (richtlijn: 6 vuisten per dag). Door je pasta te vervangen door zeewierpasta eet je a) minder koolhydraten b) meer vezels c) krijg je alle vitamines en mineralen binnen die andere topgroentes ook hebben
3: Anti-oxidanten. Weet je nog, in mijn blog over methylering? Je natuurlijke celbeschermer, anti-verouderingstofje. Daar waar je lekker veel van wilt hebben…zit in zeewier!
4: Omega 3. Het ontstekingsremmende vetzuur. Goed bij een hoog cholesterol, ontstekingen (ook laaggradige), wanneer je vage klachten hebt, wanneer je af wilt vallen. Daar waar de meeste mensen (wederom) te weinig van binnen krijgen en soms (in het beste geval) bijsuppleren met visolie of krillolie. Wat je vanaf NU ook kan eten is…zeewier!

Duidelijk toch?
Bij deze dan ook het eerste recept:

Zeewierpasta met zalm (ook rijk aan omega 3) en groente uit de oven.

Ingrediënten (voor 2 personen):
Zeewierpasta (bijvoorbeeld van Seamore.com)
2 venkels, schoongemaakt en fijngesneden
1 broccoli, gewassen en in kleine roosjes
1 paksoi, gewassen en in stukjes
3 bosuitjes, fijngesnipperd
2-3 tenen knoflook, fijngehakt
olijfolie
2 zalmfilets
Keltisch zeezout

Doe je broccoli, paksoi en venkel in een pan en kook kort: ongeveer 5 minuten. Giet af en doe in een ovenschaal. Verdeel de knoflook en bosui er over en leg de zalmfilets er op. Doe er nog wat Keltisch zeezout en olijfolie overheen naar smaak.
Zet daarna 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Kook ondertussen de pasta tot gewenste stevigheid. Verdeel over de borden. Verdeel daarna de groente en vis er over en eet smakelijk!

[index]
[index]