Zeewierpasta met een saus van ansjovis, tomaten, gehakt en spinazie • The Unit Heerenveen
  • Email: info@theunitsc.nl
  • Tel: 06-24203247
  • Adres: Pompmakker 12G - 8447GJ - Heerenveen

Zeewierpasta met een saus van ansjovis, tomaten, gehakt en spinazie

Eet je weinig brood, dan is het heel belangrijk om jodium via andere voedingsmiddelen tot je te nemen. Jodium is namelijk essentieel voor een goede schildklierwerking. Zeegroente (en dus ook zeewier) is perfect hiervoor.

Dus wat dacht je van deze heerlijke zeewierpasta met een saus van ansjovis, spinazie, tomaten en gehakt? Koolhydraatarm, jodiumrijk, glutenvrij en SUPERLEKKER!!

Ingrediënten (voor 4 personen):
500 gram mager rundergehakt
1 potje ansjovis (uitlekgewicht 60 gram)
3 tenen knoflook. fijngesneden
2 kleine uien, fijngesneden
beetje boter
6 handen bladspinazie
1 theelepel paprikapoeder
500 gram tomaten, in blokjes
Een handje verse rozemarijn
1 groot blikje tomatenpuree
1 verpakking Seamore zeewierpasta

Fruit de ui en knoflook in de boter en voeg de ansjovis toe. Fruit tot de uien glazig zijn en doe dat het gehakt er bij. Bak dit totdat het bijna gaar is en doe dan de tomaten, tomatenpuree, paprikapoeder, rozemarijn en spinazie erbij en laat dit lekker doorpruttelen. Roer af en toe.

Doe ondertussen de zeewierpasta in een grote kom met warm water en laat zo’n 20 minuten staan.Giet af en serveer samen.

[index]
[index]