PNEI in de praktijk • The Unit Heerenveen
  • Email: info@theunitsc.nl
  • Tel: 06-24203247
  • Adres: Pompmakker 12G - 8447GJ - Heerenveen

PNEI in de praktijk

PNEI, ofwel Psycho-neuro-endocrino-immunologie, of ook wel: denken in de systemen van het lichaam.
Mijn vak, mijn passie en elke keer weer gaaf om te zien en leren uit wat voor ingenieuze mechanismes we zijn opgebouwd.
Al die mechanismes hebben specifieke stofjes (vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, vetzuren, koolhydraten etc.) nodig om goed te kunnen blijven werken.

 

 

Vandaag en morgen staan in het teken van orthomoleculaire verdieping: wat is de functie van vitamine/mineraal/sporenelement X, in welke systemen speelt deze een rol, met welke stoffen werken ze samen en uit welke voedingsmiddelen kan je deze halen.

De basis is altijd darmgezondheid en een goed werkende methylering. En hiervoor zijn o.a. nodig: essentiele suikers (uit bv zeewier, als voedingsbodem voor een goede darmflora), folaat en de vitamines B2, B6 en B12 nodig (uit o.a. kipfilet en spinazie).

Dit in combinatie met kurkuma (ontstekingsremmer), kokosvet (anti-bacterieel vetzuur), nigella zaad (bekend om de positieve effecten op diabetes, astma, psoriasis, remming van groei op kankercellen en anti-virale effecten), knoflook (anti-oxidant) en de courgette voor extra vezels maakt van de volgende maaltijd een ware gezondheidsboost. En t is nog lekker ook 🙂

Ingrediënten voor 4 personen:

4 kipfilets in blokjes
biologische kurkuma
Keltisch zeezout
Nigellazaad (o.a. verkrijgbaar in de Turkse winkel)
Kokosvet

2 gele courgettes
6 grote champignons in stukjes
3 tenen knoflook in plakjes
5 handen bladspinazie

1 verpakking zeewierpasta

Bak de kipfilet in kokosvet en kruid naar smaak met de kurkuma, nigellazaadjes en het zout. Fruit ondertussen in een andere pan de knoflook en groentes tot het zacht is.
Kook de zeewierpasta gaar volgens de verpakking en verdeel alles over je bord.

Geniet !

[index]
[index]