Nieuws

Bonenschotel

Bonen zijn een rijke bron aan eiwitten en vezels. En heel makkelijk om op verschillende manieren te gebruiken. Bijvoorbeeld in een makkelijk 1-pansgerecht. Deze is met rundergehakt, maar kan je ook heel goed vegetarisch maken door er nog een andere bonensoort aan toe te voegen (bv. kidneybonen en het gehakt uiteraard weg te laten).

Lees verder

Runderpate – een rijke bron van belangrijke vitamines

Orgaanvlees, eerlijk is eerlijk, ik gruwelde er van. De geur, de structuur, brrrr mij niet gezien (op een lekkere pate na overigens). Tot ik onlangs een verdiepingsblok orthomoleculaire geneeskunde volgde en daarbij de lever toch ELKE keer weer als een van de belangrijkste voedingsbronnen naar voren kwam van vitamine A, D en B-vitamines. Tijd om hier eens een lekker recept van de te gaan maken dus. En dat werd deze runderpate van grasgevoerd rundergehakt en -lever.

Lees verder



Irene Bos, Member of the Month juni

Irene heeft binnen een jaar een mega ontwikkeling meegemaakt. Na haar zwangerschap bereikte zij niet meer haar gewenste gewicht en voelde ze zich futloos en niet de power woman die ze eigenlijk is. Ze is dan ook fanatiek en consequent aan de slag gegaan met voeding en training en inmiddels 18!! kg lichter… En weer fit en happy. Hoe gaaf! Gefeliciteerd Irene, wij zijn hartstikke trots op jou!

Lees haar hele verhaal hier

Lees verder

Boodschappen – Trap niet in misleidende teksten en slogans

In de vorige blog heb je kunnen lezen over welke ingrediënten je het liefst wilt vermijden tijdens het boodschappen doen. Stoffen die je hormonale systeem dusdanig in de war brengen dat je nare (vage) klachten kan krijgen als hoofdpijn, buikpijn en eczeem.

Vandaag wil ik je meenemen in de wereld van de slimme markteers die je met prachtige slogans of misleidende etiketten willen verleiden om hun producten te kopen. Maar na het lezen van deze blog mag jij zelf oordelen of deze teksten daadwerkelijk waar zijn.

Lees verder

Jos Attema en Hilbert Kuipers, ondernemers van de maand met Eyesiiopen

Jos en Hilbert, 2 mannen die een gezonde lifestyle behoorlijk serieus nemen, en eigenlijk als must zien voor succes. Waaronder succes in business. Samen zijn zij eigenaar van marketing bureau Eyesiiopen en trainen 3x in de week bij The Unit. Hun verhaal én een interessant aanbod speciaal voor jou als “Unit liker” lees je hier

Lees verder

Jan Harm Nutterts member of the Month mei

Jan Harm, lid van het eerste uur en iemand die elke week en elke training weer alles geeft. Ook al heeft hij niet altijd zin, hij GAAT wel, én trekt zijn trainingsbuddy’s mee in zijn inzet. (iets met burpee challenge 🙂 Hij daagt zichzelf elke training weer uit, en dit weekend doet hij zelfs mee aan de survivalrun.
En dat maakt dat hij deze maand Member of the Month mei is – blij je in ons team te hebben!

Lees hier zijn verhaal

Lees verder

Ellen Woelk: ondernemer van de maand met W-care

Ellen Woelk is een van de ondernemers die hun bedrijf succesvol weet te combineren met sporten in The Unit. Ellen is eigenaresse van gastouderbureau W-care, inmiddels fanatiek sportster (je moest eens weten hoe blij wij waren toen ze het woord “LEUK” eindelijk eens zei 🙂 )  en heerlijk recht door zee. Een dame die staat voor kwaliteit, en niet voor niets is Roos inmiddels heel vertrouwd ondergebracht bij een van haar toppers Maaike.
Ellen is in mei onze ondernemer van de maand. Lees hier haar verhaal:

Lees verder

PNEI in de praktijk

PNEI, ofwel Psycho-neuro-endocrino-immunologie, of ook wel: denken in de systemen van het lichaam.
Mijn vak, mijn passie en elke keer weer gaaf om te zien en leren uit wat voor ingenieuze mechanismes we zijn opgebouwd.
Al die mechanismes hebben specifieke stofjes (vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, vetzuren, koolhydraten etc.) nodig om goed te kunnen blijven werken.

Vandaag en morgen staan in het teken van orthomoleculaire verdieping: wat is de functie van vitamine/mineraal/sporenelement X, in welke systemen speelt deze een rol, met welke stoffen werken ze samen en uit welke voedingsmiddelen kan je deze halen.
De opgedane kennis van vandaag inspireerde me voor de volgende maaltijd. Eet smakelijk!

Lees verder