Linzenstoof met rundergehakt • The Unit Heerenveen
  • Email: info@theunitsc.nl
  • Tel: 06-24203247
  • Adres: Pompmakker 12G - 8447GJ - Heerenveen

Linzenstoof met rundergehakt

Steeds meer mensen kiezen er voor om (deels) vegetarisch te eten. Zeker voor die mensen is het belangrijk om toch aan voldoende eiwitten te komen. Linzen zijn hiervoor een perfecte plantaardige bron.
Dit recept voor linzenstoof is mét gehakt, maar je kan het ook heel prima zonder maken en dan een eitje erbij nemen.

Ingrediënten voor 6 personen:

1 kg biologisch rundergehakt (of 12  gekookte eieren)
250 gram linzen (1 verpakking), eerst gewassen, geweld en gekookt
Boter
2 eetlepels olijfolie
4-5 tenen knoflook, fijngehakt
2-3 theelepels gemalen komijn
2 blikken gepelde tomaten
25 gram (of meer naar smaak) fijngehakte verse koriander
80 gram tahin (sesampasta)
sap van 1/2 citroen
1 rode ui in dunne ringen
2 theelepels chilipoeder
2 theelepels kaneel
2 theelepels paprikapoeder
Keltisch zeezout
Versgemalen peper

Kook de linzen volgens de verpakking en zet ze apart.

Doe je boter en de olie in een grote pan. Voeg de knoflook, komijn, kaneel en chilipoeder toe en smoor dit. Voeg daarna het gehakt toe en bak het rul. Voeg daarna de tomaten toe, 20 gram koriander en de linzen en meng dit goed door elkaar. Breng het aan de kook en doe daarna het citroensap, de tahin en 70 ml water (of lekkerder nog: bottenbouillon) toe en tot slot het zout en royaal versgemalen peper.

Laat dit even lekker pruttelen en stamp het eventueel fijn met de stamper.

Serveer het op een bord, en verdeel de rode ui in dunne ringen er overheen. Stuif er nog een beetje paprikapoeder overheen en wat verse koriander.

[index]
[index]