Bonenschotel • The Unit Heerenveen
  • Email: info@theunitsc.nl
  • Tel: 06-24203247
  • Adres: Pompmakker 12G - 8447GJ - Heerenveen

Bonenschotel

Bonen zijn een rijke bron aan eiwitten en vezels. En heel makkelijk om op verschillende manieren te gebruiken. Bijvoorbeeld in een makkelijk 1-pansgerecht. Deze is met rundergehakt, maar kan je ook heel goed vegetarisch maken door er nog een andere bonensoort aan toe te voegen (bv. kidneybonen en het gehakt uiteraard weg te laten).

 

 

 

Ingredi├źnten (voor 4 personen):
200 gram “droge” witte bonen. 8 uren laten wellen en daarna 1,5 uur koken
500 gram grasgevoerd rundergehakt
2 preien, in dunne ringetjes
1 groot blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten in blokjes
3 tenen knoflook, fijngehakt
Kaneel
Keltisch zeezout
Versgemalen peper
Paprikapoeder
Klein beetje kurkuma
Iseabacon (via seamorefood.com)

Bak het gehakt rul, en doe daarbij de prei en de knoflook. Laat dit ongeveer 5 minuutjes bakken en bak ondertussen de zeewier in een dun laagje olie knapperig.
Voeg vervolgens de bonen, kruiden, gepelde tomaten en tomatenblokjes doe en laat het geheel nog 10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
Serveer met de zeewier samen.

[index]
[index]