Boekweitwraps met groente en zeewier • The Unit Heerenveen
  • Email: info@theunitsc.nl
  • Tel: 06-24203247
  • Adres: Pompmakker 12G - 8447GJ - Heerenveen

Boekweitwraps met groente en zeewier

Aaaah wat heb ik een hekel aan pannenkoeken of wraps bakken, maar ze zijn ze praktisch en lekker. Naast dat onze kids er dol op zijn, zijn ze ook heel goed te gebruiken als wrap. Het loont dus om je even 2 uurtjes kwaad te maken, lekker van te eten en de rest van de voorraad in te vriezen 🙂

Deze boekweitwraps zijn prima als lunch of als avondmaaltijd te gebruiken en een welkome (gezonde) afwisseling op de klassieker met stroop. Bovendien gluten- en lactose vrij!

Ingrediënten (voor 20 pannenkoeken):
750 gram boekweitmeel
10 eieren (ik ben altijd wat royaal hiermee, handig voor de eiwitten, maar kan ook minder)
500 ml rijst-, amandel- of havermelk
en water om de rest mee aan te lengen tot gewenste dikte van beslag
Boter om in te bakken

Voor de vulling:
2 pakjes biologisch spek (voor vegetariërs kan dit weggelaten worden uiteraard)
1 aubergine in kleine stukjes
1 courgette in kleine stukjes
3 tenen knoflook, fijngesneden
2 paprika’s in kleine stukjes
Bosje verse kruiden, fijngesneden. In dit geval oregano, rozemarijn en citroentijm
paar handjes Isea Bacon van Seamore.nl
Kokosvet

Meng het beslag tot de gewenste dikte, bak in wat boter de pannenkoeken (in zo’n 2 uur, met 2 koekenpannen….).

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Doe de kruiden en de groente in een bakblik. Verdeel 2-3 eetlepels kokosvet er doorheen. Mix door elkaar en zet zo’n 30 minuten in de oven.
Bak ondertussen in 2 andere kleine koekenpannetjes de Isea Bacon en het spek lekker knapperig en bewaar het tot de pannenkoeken klaar zijn.

Als alles dan klaar is, zet dan de groente en het spek nog eventjes 4 minuutjes in de grill (optioneel) om op te warmen en vul de wraps.

LEKKER ETEN!! Want eerlijk is eerlijk, het was de moeite waard!

[index]
[index]