Bloemkoolburger -net zo lekker als de bietenburger en toch heel anders • The Unit Heerenveen
  • Email: info@theunitsc.nl
  • Tel: 06-24203247
  • Adres: Pompmakker 12G - 8447GJ - Heerenveen

Bloemkoolburger -net zo lekker als de bietenburger en toch heel anders

Bloemkoolburger, er viel natuurlijk niet aan te ontkomen na het succes van de bietenburger.
Doordat je met de kruiden steeds een heel andere smaakcombinatie kan maken, zijn ze elke keer anders en toch supermakkelijk om te maken.

Ingredi├źnten (voor wel 10 burgers)
100 gram havermout
1 flinke bloemkool, in roosjes
3 tenen knoflook
1 rode ui
2 handen pompoenpitten
Keltisch zeezout
Versgemalen peper
Kaneel
Paprikapoeder
Kardemom
Curry Madras kruiden van Jonnie Boer
Komijn
Geraspte geitenkaas (maar schapenfeta zou ook lekker alternatief kunnen zijn)
2 eieren

Snij de bloemkool in kleine roosjes en kook 5 minuten. Spoel koud af en maal daarna fijn in de keukenmachine samen met de knoflook en ui.

Doe in een grote schaal de havermout, kruiden, eieren, kaas, pitten en het bloemkoolmengsel en kneed lekker door elkaar. De kruiden zijn naar smaak te mixen. Ik ben zelf gek op kruiden dus doe er relatief veel in. Je kan beginnen van alles een theelepel te doen en dan zelf te ervaren hoe je dit vindt. Vind je bijvoorbeeld komijn lekkerder, doe daar dan wat meer in dan van de rest en varieer ook gerust met andere kruiden die jou aanspreken.

Laat dit mengsel ongeveer 30 minuten staan zodat het stevig wordt en maak er dan niet al te dikke burgertjes van. Bak ze in roomboter in de koekenpan.
Lekker met een groene salade!

[index]
[index]