Bietenburger - verrassend lekkere vleesvervanger • The Unit Heerenveen
  • Email: info@theunitsc.nl
  • Tel: 06-24203247
  • Adres: Pompmakker 12G - 8447GJ - Heerenveen

Bietenburger – verrassend lekkere vleesvervanger

Bietenburger: we hebben er al meerdere keren van genoten By Kees, en nu was het tijd om ze eens zelf te gaan maken. Omdat ook wij bewust minder vlees willen eten, en als we dat al doen kiezen voor het heerlijke grasgevoerde rundvlees van Schotsehooglanders.nl, is de bietenburger een geweldig alternatief. En bovendien verrassend makkelijk te maken!

 

 

Ingredi├źnten voor 8 burgers (en geloof me, met 2 heb je meer dan voldoende):

4 flinke rauwe bieten
250 gram havermout
2 uien
200 gram feta
2-3 tenen knoflook
2 eieren
2 tl olijfolie
versgemalen peper en zout
Een aantal handen verse kruiden naar keuze (ik koos voor basilicum, citroentijm en oregano), fijngehakt
Chilipoeder
2 avocado’s
1 Mango
Zuurdesem brood
Rucola

Schil de bieten en doe ze samen met de ui en knoflook in de keukenmachine. Meng het heel fijn (of met een rasp als je geen keukenmachine hebt). Doe dit mengsel in een grote kom en voeg de havermout, de eieren en de olijfolie erbij en meng goed door elkaar. Doe nu de kruiden en de feta er bij, en breng op smaak met peper, zout en de chilipoeder. Kneed alles goed door elkaar en laat het daarna een half uur rusten zodat de havermout goed het vocht kan opnemen en het mengsel 1 geheel wordt.

Vorm nu burgers van het mengsel. Blijf het niet goed plakken, voeg dan nog wat havermout toe. Maak ze niet te dik! Bak ze in wat roomboter aan beiden kanten in ongeveer 5 minuten gaar.
Prak de avocado fijn samen met nog wat feta en smeer dit mengsel op een geroosterd broodje. Doe hier de rucola op, en vervolgens de burger. Garneer met stukjes mango en GENIET!

[index]
[index]