058 KETTLEBELL CLUB

 

De kettlebell
De kettlebell is een van de meest efficiënte trainingstools die er bestaat. Hoewel het een simpele tool is, train je alle grote spiergroepen met de kettlebell. Hierdoor maakt het een training voor je hele lichaam. Vaak is dit een combinatie van kracht, uithoudingsvermogen, stabiliteit en mobiliteit, waardoor het supereffectief is in vergelijking met bijvoorbeeld alleen een duurloop of een training in de fitness. Het begint altijd met de basistechnieken, welke eigenlijk al genoeg zijn voor een goede workout. Beheers je de basis goed, dan kan je verder met gevorderde en gecombineerde oefeningen als trusters, de clean & press, high pull en snatch. Dat de Kettlebell training veel effectiever is dan andere vormen van training is onlangs ook bevestigd door onderzoekers van de Universiteit van Wisconsin. Zij hebben in 2010 een onderzoek uitgevoerd naar de resultaten van de Kettlebell workout en ontdekten dat 20 minuten trainen met de Kettlebell net zo effectief is als 1 uur lang hardlopen en gewichtheffen in de sportschool.

058 Kettlebell club
The Unit staat voor kwaliteit en hoogwaardige persoonlijke begeleiding. Vanuit die visie zijn we in mei 2017 de 058 Kettlebell club gestart: een groep van maximaal 12 personen, waar elke week een nieuwe training wordt gegeven met de kettlebell als trainingstool.

De lessen vinden buiten plaats op het Businesspark Leeuwarden, Baltasar Bekkerwei 108, ter hoogte van Bakker Postma. Ook bij slecht weer gaan de trainingen door, maar dan in een overdekte stalling vlakbij.

Het trainen in de buitenlucht geeft een extra boost: elke keer weer fanatiek aan de slag onder invloed van “de elementen”.
Je traint met je eigen kettlebell. Tijdens de proefles adviseren wij jou welk gewicht voor jou het meest geschikt is.
Wordt je lid, dan krijg je van ons ook 4 weken lang gratis lifestyle- en voedingsadvies.

 

Lesdagen en -tijden
De lessen vinden plaats op woensdag- en vrijdagavond van 19.30 – 20.15 en op zaterdagochtend van 10.00 – 10.45.

Je kan vrijblijvend een proefles meedoen om zelf te ervaren wat deze effectieve tool voor jou kan betekenen. Aanmelden voor een proefles kan middels een email naar info@theunitsc.nl.